Vebeco is een dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in softwareoplossingen voor brandpreventiebedrijven en overige bedrijven die periodieke controles en onderhoud uitvoeren aan veiligheidsmiddelen zoals blusmiddelen, antipaniekverlichting, rook–, gas– en co–melders, aed’s e.d..

De onderneming is gestart in 2001 als softwarebedrijf, actief in de ontwikkeling van maatwerk kantoorsoftware, tablet- en smartphoneapplicaties voor het midden- en kleinbedrijf.

Na een diversiteit aan vaak heel specifieke applicaties ontwikkeld te hebben is Vebeco zich meer en meer gaan specialiseren. De van oorsprong als maatwerk ontwikkelde PDA app voor een lokaal brandpreventiebedrijf is verder doorontwikkeld zodat het geschikt werd om als standaardapplicatie in de markt te zetten. Het is inmiddels geen Windows CE PDA app meer, maar een volwaardige tabletapplicatie, genaamd Orca, met bijbehorende Windows kantoorapplicatie en een optioneel webportaal voor de opdrachtgevers van onze klanten.

Vebeco heeft een snelle groei gemaakt en Orca wordt inmiddels bij een groot aantal brandpreventiebedrijven, verspreid over alle provincies van Nederland, toegepast.

Naast de voortdurende doorontwikkeling, ondersteuning en verkoop van de applicatie “Orca” is Vebeco ook actief in het leveren van aanverwante producten zoals tablets, barcodescanners, tablethoesjes, -houders, -laders en barcodelabels.

Op deze wijze kan een totaalconcept worden geboden, waarbij overigens maatwerkuitbreidingen nog steeds mogelijk zijn.